SF Cinta Kasih Cakes & Edible Image Corner
sf_cintakasih@yahoo.com
010-277 7346
sfcintakasih.blogspot.com
sfcake.net




Assalamualaikum to all of you.. Welcome to our blog, SF Cinta Kasih Cakes Corner.. We has been creating beautiful, moist, delicious cakes, cupcakes and cookies for Hari Raya since 2006. All of our products are fresh homemade.. We have never ending commitment to provide an outstanding products, distinctive designs and excellent customer care.. We are passionate about making our customers happy.. For all of our products, we use only the highest-grade quality ingredients available and the important thing is, our products are "HALAL".. For inquiry and order, please contact us..



murah!!! murah!!! murah!!!
kami menerima tempahan edible image pelbagai size.. untuk normal template sekeping berharga RM 16... untuk special template, anda perlu menambah RM 1 ... untuk full page portrait (A4 size) dan full page landscape (A4 size) anda perlu menambah RM 5... caj editing RM2 akan dikenakan.... tempah la segera... berbaloi-baloi...!!!


Delivery
All delivery is charge depend on how far your house or area..

Business Hours
Open Daily and 24 Hours..

Contact Us
sf_cintakasih@yahoo.com
010-277 7346

Followers

There was an error in this gadget

Search website

edible image ordering form

Name:
Email Address:
mobile phone no.
pilih lokasi anda kuala lumpur
selangor
lain-lain tempat
pilih delivery method self pickup
post

self pickup point: TAMAN JELOK INDAH KAJANG (Jalan menghala ke penjara kajang)

jika self pickup, sila nyatakan tarikh dan masa untuk mengambil edible image..
jika post, sila sertakan alamat anda disini dan tarikh untuk di post.. kami akan menghantar Edible Image dengan menggunakan pos ekspress... anda akan menerima Edible Image pada keesokan harinya.. :: Caj = RM 6
ordering templates 5.0" round x 1pcs
5.0" square x1pcs
6.0" round x 1pcs
6.0" square x 1pcs
6.5" round x 1pcs
6.5" square x 1pcs
7.0" round x 1pcs
7.0" square x 1pcs
7.5" round x 1pcs
7.5" square x 1pcs
full page portrait (A4 size) (add RM 5)
full page landscape (A4 size) (add RM 5)
custom template (own art work)

SPECIAL TEMPLATES

jika anda ingin menempah edible seperti di link ini:

sila klik: ~ contoh template~

(template yang mempunyai edible untuk kek dan cupcake)

anda perlu menambah RM 1...

terdapat pelbagai size dan bentuk...

sila pilih size dan bentuk template anda di bawah...(utk special template shj)

ordering special template (both cake & cupcake template in one sheet) 1.2" round x 54pcs
1.2" square x 54 pcs
1.3" round x 35pcs
1.3" square x 35pcs
1.6" round x 24pcs
1.6" square x 24pcs
2.0" round x 12pcs
2.0" square x 12pcs
2.5" round x 12pcs
2.5" square x 12pcs
5.0" round x 2pcs
5.0" square x 2pcs
5.0" round x 1pcs & 1.6" round x 15pcs
5.0" round x 2pcs & 1.6" round x 8pcs
5.0" square x 1pcs & 1.6" round x 15pcs
5.0" square x 2pcs & 1.6" round x 6pcs
6.0" round x 1pcs & 1.6" round x 12pcs
6.0" square x 1pcs & 1.6" round x 12pcs
7.0" round x 1pcs & 1.6" round x 10pcs
7.0" square x 1pcs & 1.6" round x 8pcs
7.5" round x 1pcs & 1.6" round x 8pcs
7.5" square x 1pcs & 1.6" round x 8pcs
jumlah helaian
detail order anda (wording, editing/background effect of the picture)
lihat dulu sebelum cetak (mockup) ya
tidak

send gambar anda terus kepada kami melalui email ini:

sf_cintakasih@yahoo.com

untuk gambar lebih dari sekeping, sila zip file anda..

Sila Upload Gambar Anda:

untuk gambar lebih dari sekeping, sila zip file anda..

anda juga boleh send gambar anda di email kami:

sf_cintakasih@yahoo.com

Thursday, December 31, 2009

happy new year 2010.....


nie la kek yg di buat sblm berakhirnye 2009....

~Majlis Perkahwinan Linda~




3 jenis cookies:butter, mocha n strawberi..
100pcs linda order tp xdpt nak snap gmbr cookies yg byk sbbnye camera hp hang plk!
tq ye sis..



this is our new product
POPCAKE!!!

time ni 1st batch popcake klas yg sye ikuti di dengkil..
sgtla sdp popcake ni, spe2 yg teringin nak rse bolela try k...






ha ni nak citer ckit, sblm gi klas kt dengkil yg dikendalikan ole kak ina sye dah gi survey dlu ktne tmpt die maklumlah xnak sesat n lmbt bila tiba time nak pegi..tp nk dijadikan cerita sye trbgn pkl 8.15 sdgkn klas akn bmula jam 9! oh my god..ha habislah dahla agk jauh dr kajang..pe pn nasib baik ada pemandu F1 yg sedia memberi khidmatnye yg terbaik..hehe tq s....g:-)
setibanye di sana, tepat jam 9.15 huh nasiblah kak ina xmulakan pape lg sbb ada sorang peserta pun lmbt cm sye..blaja buat p ni sgtla enjoy, dptlah kwn baru dsamping dpt mengetahui ttg apa itu pc..buat kak pah jb, kak shidah bentong, fafa,n kak aisyah seronok sgt2 dpt knl kalian..
kpd kak ina, thnz a lot ya..




this is blueberry cheese cake..YUMMY..
time ksh byk Kpl.Khadijah dr IPK KL






100pcs fancy cookies n small baby cc yg ditempah oleh puan hjh juriah sempena cukur jambul cucunye










this is repeat order from MPKJ staff..tq ye k.yang n yana









alahai, tlupe plk spe yg tempah ye.. (sori) pe pun time ksh daun keladi pd yg sudi menempahnye...



~Majlis Pertunangan~

simple butter cookies n fondant kek (coklat moist) tema oren 2..emm peminat zahid gknye ye.. di order oleh Konst.T en.Syed shahrul naim dr balai??? kek ni dah ditempah 3minggu sblm majlis pertunangannye di jerantut..smg berbahagia n slmt ke jinjang pelamin..terima ksh:-)











baby cheese tart




this is also our new product..SNICKERS CHEESE CAKE
thnz ye yana (MPKJ)
"...yana ckp sdppp..huhu puas hati.."



ats kek ni ada topping coklat ganache, kacang, caramel n snickers coklat..mmg lzt


yeah!!

Saturday, November 14, 2009

tgk movie.......

A’ha.. minggu nie sye xde order.. exam pun dah tamat dengan jayanyerr …. hehehe..

So xtau nak wtpe… emm.. pe lg jwbnye tgk la movie bersame dgn Cinta Hati .: F:. .…. sblm 2 dah tgk filem “pisau cukur”.. sbg komen filem 2 bole thn byk jgk yg kelakar n dipendekkan cite sesuai utk tontonan umum n xla rugi duit..



.: ni poster filem pisau cukur :.


Psl smlm plk, dr pagi sampai la ptg sye try nak booking ticket cite 2012 tp kecewa btl semuanye full wlupun pkl 1 pg.. tp kalau ada pun ha xknlah sye ng tgk waktu cm2 kot kan mmg nak kena hambat dgn ma abah la jwbnye hekhek…. Masa gi alamanda beratur punyelah panjang lstly diorang umumkan tiket ada 1 je kekosongan lg! arrghh mrhnye..


Yg nk tgk 4 org cmne ni?? Bila tanye bdk kaunter tiket utk esknye pun full! Perggh mmg hebatlah citer ni.. lstly ikhtiar yg terakhir gi kajang.. alhamdulillah xsangka tiket byk n tmpt duduk pun selesa.. rasa cm nak bgtau je sape2 yg di alamanda dtg tgk kt kajang.. cewwahh promot kajang nmpknye ye.. huhu! kesimpulannya, citer 2 mmg best sgt ha xdpt nk digambarkan kalau dunia ni tenggelam.. time tgk 2 mcm2 perasaan ada haa insaf, takut, rse cm naik roller coaster pn ade jgk.. tp kan ada jgk unsur yg xlogik? Ape die? Ha kena la gi tgk.. hihihi…




.: ni poster filem 2012 :.

Tuesday, November 10, 2009

ASSALAMUALAIKUM..HYE..SALAM SATU MALAYSIA..

Aduhh sudah lama rasanya saya tak mengupdate kan blog ni, rindu bangat rasanya! Saya mohon ribuan kemaafan kepada pengunjung blog ye sbb dah lama benar saya tak melakukan sebarang pembaharuan hehe..maklumlah masa bln puasa bz siapkan tempahan, lps 2 beraye n kena buat persiapan utk final exam….tp skrg, saya dah BEBAS!! Wahh, seronok bnr nampaknye ye mcm baru keluar dr pusat tahanan keh2..pe pun tugas saya sebagai pelajar tahun akhir masih lagi blm selesai huh penat2 bkn senang nak senang kan?

Ha..saya ada jgklah masukkan gambar terbaru tp ada jgk yg xsempat nak snap, kamera xderr..diharapkan anda semua dapat memberi sokongan dan tunjuk ajar serta komen yg membina kpd saya k..(bdk baru belajar)..kpd sesiapa yg ingin berkongsi rahsia kejayaan mereka amatlah dialu-alukan..

Utk pengetahuan semua, buat kek ni pd asalnya hanyalah sekadar suka2, lama-kelamaan dah bertukar menjadi sumber rezeki! Amin..alhamdulillah..terima kasih yg xterhingga kpd ma abah krn banyak habiskan duit utk membeli perkakas membuat kek demi puterimu yg tersyg ni hahaha..(modal pusingan hekhek..) serta xlupa juga buat auntie jun (cupcakekasih) yg saya lihat amat ikhlas dlm stp ilmu yg dicurahkan, thanz a lot ya auntie..o yeh utk k.yana (loveliana) dan kpd rakan2…

Sblm ni saya pnh jgk pegi kursus di mardi selama seminggu. Best jgklah sbb dpt byk ilmu baru n mak angkat. Sape2 yg nak join bolela apply dkt kementerian pembangunan luar Bandar k.

Friday, July 17, 2009

SF Cinta Kasih Cakes

~ Our Products ~

coklat cake + buttercream + fondant












ni semua merupakan design yg baru sye pelajari..hmm ok x? k jgn lupa try yerr..


~ almond butter cake ~


~ coklat brownies ~


coklat brownies ini la rupanya sblm di deco....


taraaaa........!!!!


nyum2....!!!

~ coklat moist cake + coklat ganache + buttercream + fondant + edible image ~




kek upin ipin nie k.ina dr chow kit yg order utk besday anak tunggalnye..tq kak


~ sponge cake + buttercream + fondant + edible image ~


thnz a lot ye k.faridah emm kek ni kwn k.faridah yg order dr putrajaya utk puteri trsyg...


~ wedding cake ~




simple wedding cake (fondant) special utk aiman dan keluarga sempena majlis perkahwinannya


~ royal icing + butter cake + coklat ganache ~

kek ni dr.normaliza dr upm yg order sempena majlis pernikahan anak lelakinya...time ksh byk
Align Center
~ Tempahan Biskut Raya ~

~ Sampel biskut raya ~



tart nenas gunting... besar... lain dari tart yg lain.. cubalah...



nie plak strawberi coklat.. rase mcm cadbury...



~ Wedding Cakes ~
2 Tiers Wedding Cake (sponge cake with filling)


Baru je sgt2 belajar buat wedding kek ni. susah jgk la nk memenuhi citarasa org tp berjaya jgk sbb minat punya pasal... nie lah hasilnya...

Kek ini telah ditempah oleh Pn. Nik Yati pada 30 mei 2009 sempena majlis perkahwinannya. Tema yang dipilih adalah hitam putih. Terima kasih atas kepercayaan yang diberikan.


Tema coklat gold telah menjadi pilihan En. Asrul & Pn. Nad sempena majlis perkahwinannya pada 20 jun 2009 di Dewan Tabung Haji Kelana Jaya. Kek ini telah diserikan dengan taburan fresh flowers.


~ Fondant cake ~


haa.... nie la fondant butter kek flavour kiwi ok x?hrp2 kak ina puas hati ye..kek ni di order oleh kak ina dr Klang utk adiknye yg nak bertunang pd 15 ogos ni tahniah yee..

Cupcakes

~ Butter Cream Cupcakes ~

topping with cream and fondant


tempahan dr Pn. Yana utk bufday anaknya..

~ Chocolate Moist Cupcakes ~

topping with chocolate ganache, fondant and fresh flowers


tq kak ina dari KL cuz dah tempah cupcake nie.. kak ina puas hati dgn decoration yg sy buat..


topping with chocolate ganache and fondant

nie order dari Kak Nurul(MPKj) utk sape x tau la ye tp cam utk somebody special.. hehe.. ape2 pon, tq..


sbyk 19 cuppies telah dijual oleh my sister in law di sekolahnya bersempena hari kokurikulum.. x sangka habis semuanya...


ni last last minit order from my teacher.. kate nyer utk mkn2 je...


nie pun last minit order from kak ina KL utk bufday adik nye yg tersyg..


walaupun father's day dah 2 mggu berlalu tp aisyah xnk lepaskn peluang utk menghadiahkn kpd ayah nye.. thank a lot aisyah.. lain kali order lg..


nie plk order dr abg sy utk diberikn kpd wife nye sempena anivesari mereka yg kedua.. kat cni angah pilih tema merah putih..


25 cuppies telah di order oleh aiman(DJ putra fm,upm) special utk mama nye Dr. Normaliza..
tq bro 4 ur support..



~ Buttercream Cupcakes ~
large size package

Cupcakes nie request dari kak long jiran lame utk majlis pertunangan nye.. mekaceh ye..



tq ye En. Shariman(pengarah hal ehwal korporat MPKj) 4 cuppies order.. kate nyer nk bg kat staff.. saje utk mkn2...


~ Fondant Cupcakes ~

nie order dr kak nad(lect. KLIUC) utk hantaran sempena majlis pernikahannya di kedah..


antara cupcakes yg telah dibuat... ok x??









Steam Cakes
~ Steam Chocolate cakes ~




Steam Chocolate Cakes




Cakes
~ Cheese Cakes ~

Blueberry Cheese


Chocolate Cheese Cake


kek nie ditempah oleh eja utk dihadiakn kpd anak jiran nye.. tq..


Blueberry Cheese Cake


antara kek yg menjd pilihan ramai.. mmg sedap cam secret recipe.. kek nie jd pilihan Dr. Normaliza(UPM) & Pn. Suraya (KLIUC)..


Chocolate Cheese Cake (deco With fondant)


kek nie telah di order oleh Pn. Jane(lect. UPM) utk bufday suami nyer tersyg...



~ Chocolate Cakes ~

Chocolate Sponge Cake


kek nie telah di order oleh fahmi utk buah hati nye yg tersyg Miss S.. tq.. hopefully suke ye design nie.. hehe...


American Chocolate Cake

tq Pn. Sarina dr salak tinggi.. kek nie di order sempena majlis hari jd anak tunggalnye yg ke 7..



SF Cinta Kasih Chocolate Cake


repeat order from fahmi utk ibunye.. tq...


Chocolate Moist Cake


Sarjan Major Pn. Halimaton telah menempah kek nie.. special utk anggota nye...


Chocolate Cake (deco with fondant)


di order oleh Kpl. ita utk anak lelaki nye krn mendapat keputusan yg cemerlang..


Chocolate Sponge Cake



kek nie di tempah oleh Pn. Ros.. time kaseh...



~ Fruit Cakes ~

Fresh Fruit Cake
layer with custard and cocktail



tempahan drpd kwn sarjan major halimaton IPK KL..

repeat order from sarjan major Pn. halimaton(ipk KL)... tq so much...


Pandan Cakes


tempahan dr Pn. Sabariah utk bufday anaknya.. tq ye..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails